tisdag 7 januari 2014

Spännande utmaningar 2014Nytt år betyder nya spännande läsutmaningar. En del bokbloggare utmanar sig själva i all stillsamhet och en del bjuder även in andra att delta. Här kommer några av de senare. Följ länkarna för mer information om respektive utmaning.Ugglan & Boken bjuder in till Topp-100-trippeln 2014 - en utmärkt utmaning för den som vill försöka ta sig i kragen och läsa några av de böcker som finns på Världsbibliotekets lista över de etthundra bästa. Se mer information hos Ugglan & Boken.Lyrans noblesser utmanar sig själv och andra till att läsa böcker om kvinnor av kvinnor från världens alla hörn. (Förresten … Hörn? På ett jordklot? Jag borde kanske välja mina ord.) Världens kvinnor heter utmaningen.

Man kan också i all enkelhet göra som Enligt O och kort och gott göra en lista över författare man ännu inte läst och sedan se till att läsa dessa. Boktolvan 2014 heter denna utmaning.

Den som vill ha mer att bita i kan delta i Kaosutmaning 2.0, som Pocketlover redogör för på sin blogg. Den är både fantasifull och kaotiskt utmanande - för bästa beskrivning, besök Pocketlover.

Ännu en riktigt utmanande utmaning, som dessutom är en tävling, finns hos Boktycke. Läs de spännande reglerna och utmaningslistan och se om denna utmaning kan vara något för dig.

Västmanländskans bokblogg bjuder in till Läs ett år. Det handlar helt enkelt om att varje månad läsa en bok, som har den aktuella månadens namn i titeln. Lista över lämpliga böcker finner du hos Västmanländskan, som även utlovar utlottningar om många anmäler sig.Den nischade bokbloggen Feministbiblioteket utmanar dig att läsa klassiker skrivna av kvinnor. Minst tre av dessa ska komma från Feministisk LitteraturkanonKlassiska kvinnor heter utmaningen, som pågår fram till mitten av september och som avslutas med en utlottning av bokpaket för deltagarna.

Finns det fler roliga utmaningar där ute i cyberrymden? Tipsa mig gärna! Jag har inte bestämt mig för vilken eller vilka utmaningar jag vill ta mig an. Men en eller ett par blir det säkert.


Tillägg den 14/1: Här är ännu en utmaning i form av Reading Bingo Challenge 2014.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...