torsdag 9 januari 2014

Romantiken i mitt liv

Ja, nu ska det förstås inte handla om romantiken i en Bokskorpions liv, ifall du trodde det. Nej, däremot ska jag berätta om en önske-ebok igen.

Ewa Rudling har suttit vid pennan och antecknat när olika personer, både kända och mindre kända, berättat för henne om kärlek, romantik och relationer. Dessutom har hon, i egenskap av fotograf, avbildat var och en i ett fint porträtt. Resultatet blev boken Romantiken i mitt liv: 50 berättelser av kvinnor och män som fyllt 60.

Var och en av de här människorna har själv valt på vilken nivå de vill hålla sin berättelse och hur personliga de vill bli. Många av dem är mycket personliga. Gemensamt för dem alla är att de hunnit leva ett bra tag på jorden och därmed skaffat sig en hel del erfarenhet, vilken är mycket intressant att ta del av.


Man kan läsa boken av ren och skär nyfikenhet, eftersom den innehåller så många kända människors privata berättelser. Eller så kan man läsa den för att fördjupa sin egen livskunskap och sitt eget medvetande om hur många olika sätt som människor kan leva sina liv på. På det hela taget är det en mycket bra, intressant och läsvärd bok.

Svårigheten med att publicera denna bok som ebok kan vara att den innehåller så många fina bildporträtt. Bilder är än så länge lite klurigt i eböcker. Det är nämligen svårt att publicera dem inne i texten. Om man använde den nyare versionen av ePub, ePub3, så skulle det nog fungera. Problemet är bara att ePub3 kräver ett särskilt läsprogram och kan med andra ord i nuläget inte läsas i vilken läsplatta som helst. 

2 kommentarer:

 1. Den här boken vill jag gärna ha i bok-hyllan inte minst för den stiliga framsidan.
  Hälsn Juma

  SvaraRadera
  Svar
  1. Då får du ju nästan ha den framme, liggande på soffbordet som en riktig "coffee table-bok". ;-)

   Radera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...