tisdag 21 januari 2014

Les for en god sak 2014

Jag har nu betalat in mina tio kronor för varje bok jag läst under 2013 till Panzisjukhuset i Kongo. Det blev ju totalt 95 stycken böcker i olika format. Jag valde att vända mig till Läkarmissionen för denna donation. Det kan hända att fler organisationer hjälper detta sjukhus, men Läkarmissionen fick jag god erfarenhet av då en av mina tidigare kollegor fyllde år och önskade sig bidrag till Panzisjukhuset som present för några år sedan. Det var faktiskt tack vare henne, som jag först hörde talas om situationen för kvinnorna i Kongo.


För den som vill veta mer om doktor Denis Mukwege och hans viktiga arbete på Panzisjukhuset, kan jag varmt rekommendera boken Denis Mukwege - en levnadsberättelse. Följ länken, så får du veta vad jag tyckte om boken.


Det var den norska bokbloggen Leserommet, som arrangerade Les for en god sak förra året. I år är det Bøker & bokhyller som tagit över stafettpinnen att arrangera Les for en god sak 2014. Ett mycket bra initiativ, tycker jag. Man väljer själv ändamål och summa. Läs mer på hos Berit, som förestår Bøker & bokhyller. För min del väljer jag samma som 2013, men med den skillnaden att jag vill sporra mig själv att läsa ännu fler böcker än förra året.

4 kommentarer:

 1. Vad fint gjort av dig! :)

  Kan du chatta om Livbåten den 30 januari?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack! Och jag har nu (äntligen) svarat dig på din blogg. Tack för att du påminde mig.

   Radera
 2. Et fantastisk godt formål du har valgt! Ingen tvil om at pengene vil komme godt med her!
  Håper flere blir med på "kampanjen" slik at lesingen blir enda mer positivt enn det allerede er ;o)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, jag hoppas också att många skulle vilja vara med och läsa för ett gott ändamål! :-)

   Radera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...