måndag 20 januari 2014

Jakten på John Bauer

Alldeles nyligen läste jag en väldigt spännande bok, som heter Jakten på John Bauer och är skriven av Måns Hedberg. Det är en riktig spökhistoria, som passar för såväl lite äldre barn som de som har barnasinnet kvar längre upp i åren.


Boken handlar om Mira, som i ålder befinner sig mellan barndom och ungdom. Mira och hennes föräldrar brukar tillbringa sommaren i Miras mosters stuga vid Vättern. Just denna sommar, då familjen återigen kommer dit, träffar Mira den jämnårige Viktor, som flyttat till trakten tillsammans med sin mamma.

I samma byggd bodde för nära etthundra år sedan den berömda konstnären John Bauer med sin fru och deras lille son. Dessa gick ett tragiskt öde till mötes, eftersom de dog när hjulångaren de skulle åka till Stockholm med förliste på Vättern.

För att försöka göra något spännande av sommarlovet bestämmer sig Mira och Viktor för att smyga lite på en konstig och lite skrämmande gubbe, som bor i ett hus i närheten. Mycket snart inser de att gubben har något skumt i görningen, som de känner att de måste ta reda på mer om. Detta blir inledningen till en spännande och skrämmande jakt efter John Bauers okända tavla. Bland annat måste Mira och Viktor bege sig till det gamla, förfallna Bauerska huset i smyg på natten.

Men inte nog med att jakten på tavlan utvecklar sig till ett spännande äventyr; framförallt Viktor, men även Mira, upplever spöklika ruggiga händelser. Dessa verkar också ha med John Bauer att göra. Vad är det som egentligen pågår? Vem är det som spökar? Ska Mira och Viktor hinna lösa denna gåta i tid? Läs denna väldigt spännande bok, så får du reda på svaret!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...