söndag 26 januari 2014

Den fantastiska Gracie

Tycker du, precis som jag, att det är mysigt att läsa om djur? Då kan den här boken vara utmärkt för dig också.Den fantastiska Gracie är skriven av husse Dan Dye och hans kompis Mark Beckloff samt översatt av Nils-Olof Östergård. Det är boken om grand danois-tiken Grace, som på grund av sin dövhet och att hon är albino hotades av avlivning då hon var valp. Det fanns helt enkelt ingen presumtiv husse eller matte som intresserade sig för henne. Inte förrän Dan besökte uppfödaren på uppmaning av kollegan och kompisen Anne. Det blev, om möjligt, kärlek vid första ögonkastet mellan Dan och Grace.

Att sedan klura ut hur man ska uppfostra en döv hund är en annan femma, men Dan och hans kompis Mark lyckas lösa det hela genom att utveckla handsignaler för Gracie. Om Dan trodde att det var han som gjorde en välgärning för Gracies skull, så trodde han delvis fel. Gracie ser till att han får lära sig en mängd nya saker om sig själv och livet.

Hundar av rasen grand danois är imponerande stora. Dan beskriver på ett pedagogiskt sätt hur makalös tillväxten från valp till vuxen hund är.

"För en genomsnittlig människa tar det sexton eller arton år att uppnå fullvuxen storlek, medan det för en hund tar ett år. Det är imponerande för en liten hund, men för en grand danois är det fullkomligt häpnadsväckande. Tänk på att en fullvuxen grand danois på sjuttio kilo är större än många människor och har nått den vikten från bara några kilo vid födseln. Om man tänker sig att en människa nästan skulle nå sin fulla storlek och styrka på bara ett år, kan man ana vilka påfrestningar som kroppen på en grand danois-valp utsätts för."

Jag har hunnit läsa två tredjedelar av boken i skrivande stund och den är verkligen både rolig, intressant och mysig. Jag kan varmt rekommendera den!Det är inte Grace på bilden, men den får symbolisera henne och den pyttelilla favoritkompis hon skaffade sig i form av den lilla hunden Byron.

*

Vill du skaffa dig fler trevliga, intressanta, spännande boktips så här på söndagen? Besök då Maris blogg, Flukten fra virkeligheten, så kan du genom länkarna i En smakebit på söndag få väldigt många tips. En mysig läsarsöndag önskar jag dig!

24 kommentarer:

 1. Djur är alltid kul att läsa om :) Tack för smakbiten!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, det kan vara både kul och sorgligt att läsa om djur.

   Radera
 2. Har sneglat länge på denna bok, tack för att smakbiten, det gjorde mig än mer intresserad av den. Trevlig söndag!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag tycker absolut att du ska satsa på den! :-)

   Radera
 3. Takk for smakebiten. Dette var en ukjent bok for meg

  SvaraRadera
  Svar
  1. Varsågod. Kul att kunna komma med något nytt! ;-)

   Radera
 4. Dette virker å være en interessant bok, tusen takk for smakebit og boktips!

  SvaraRadera
 5. Nydelig smakebit! Ha en flott søndag :)

  SvaraRadera
 6. Det kan ju vara kul att läsa om djur. Jag är nog mera kattmänniska än hundmänniska i alla fall.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Då har du kanske läst Gatukatten Bob och Bibliotekskatten Dewey? Jättefina böcker, båda två. :-)

   Radera
 7. Det hørtes ut som en hyggelig bok :-) Ønsker deg en fin søndag!

  SvaraRadera
 8. Åååh, høres ut som en fin bok :) Jeg kan også anbefale "Giant George - Life with the world's biggest dog", hvis du har lyst på tips om andre bemerkelsesverdige grand danois.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, boken om Gracie är väldigt mysig och grand danois är ju så fina hundar! Jag tackar varmt för boktipset om Giant George - det är helt klart en bok för mig! :-)

   Radera
 9. Denne hunderasen har alltid fascinert meg, selv om de er store har jeg lest at de er godlynte og det må være interessant å lese om Gracie som er døv og attpåtil albino. Spennende at tegnspråk er et godt alternativ for å kommunisere :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Gracie är verkligen vänligheten själv, trots att hon är så stor. Det är verkligen en intressant bok. :-)

   Radera
 10. Ja, de är ju verkligen stora. Tänk om hon rusade iväg efter något. Hur fick de då tillbaka henne med handrörelser bara? Hm, intressant.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Stackars Dan beskriver ett tillfälle då de är i Central Park i New York. Gracie fann en ny kompis och sprang lekande iväg med denne. Helt omöjligt för Dan att kalla tillbaka henne. Han fick till sist be ägarinnan till den andra hunden att kalla in den i stället. Då funkade det.

   Radera
 11. Verkar vara en härlig bok. Tack för tipset och smakbiten! :)

  SvaraRadera
 12. Denne hørtes jo koselig ut. Takk for smakebiten!

  SvaraRadera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...