tisdag 31 december 2013

Steam Train Dream Train

Är inte nyåret en tid för nya drömmar och löften? Drömmar om nya böcker att läsa eller rentav att skriva. På tal om drömmar, tycker jag att den här mysiga boken passar utmärkt som boktips just idag.


Steam Train Dream Train är en väldigt mysig bok att läsa för någon liten knatte (kanske stor också) som ska sova. Den är på engelska, men det är inte mer text än att man kan omvandla den till svenska om man vill. Men den engelska texten har förstås både rim och rytm, som kan vara ett nöje i sig att läsa.

Här ska det minsann fraktas godsaker! Och vilken personalförmån de tycks ha. ;-)

Här får man träffa tågpersonalen i form av alla möjliga sorters djur, som lastar tåget fullt av allehanda saker, som ska transporteras på järnvägen. När tåget är lastat kopplar personalen av i de olika vagnarna. Det finns till och med alldeles speciella sovvagnar för personalen att sova i.

Visst ser det mysigt ut! Och lokföraren bara kör och kör ...

Den här eboken passar bäst att läsa i en surfplatta. Jag skaffade mitt exemplar från Kobo och då får man även en "read-along"-funktion, vilket betyder att en uppläsare läser texten för en. Använder man denna funktion bläddrar appen* också automatiskt åt en.


Bokskorpionen önskar dig ett gott nytt år, fyllt med nya drömmar, eböcker och andra härliga saker! :-)

*Det är Kobos egen läs-app som avses.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...