måndag 16 december 2013

Hipp hipp hurraaa ...

… för Jane Austen idaaaa'!
Det är Jane Austens födelsedag. Hon föddes den 16/12 1775. Det är så imponerande att hennes böcker fortfarande vinner nya läsare, år efter år. Vi som redan gjort hennes bekantskap läser dem gärna om och om igen.

Riktigt roligt är att flera av Jane Austens verk har börjat komma på svenska som eböcker. Några av dem är så pinfärska att de kommit just idag, vilket ju är mycket passande. Här är listan:

Stolthet och fördom

Stolthet och fördom (lättläst)

Övertalning

Emma

Northanger Abbey

Jag funderar på vad Jane Austen skulle tycka och tänka om hon kunnat ana sin egen storhet och att hennes böcker skulle bli riktiga levande klassiker. Ta bara det faktum att vi uppmärksammar och firar 200-årsjubiléet av utgivningen av Pride and Prejudice i år.

Helena på bloggen Ugglan & boken har inbjudit till Jane Austen-tema under hösten. Dels har hon själv skrivit flera spännande inlägg i ämnet och dels har hon uppmuntrat andra bloggare att skriva. Nu finns en sammanställning av alla intressanta inlägg på hennes blogg. Dessutom är jubileumsutlottningen avgjord. Jag ska inte avslöja vem det blev, utan jag tycker du ska besöka Ugglan och boken.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...