torsdag 21 november 2013

Specialpedagogiska skolmyndigheten ...

… har gett ut en liten skrift om eböcker. Det gläder denna Bokskorpion, som ju själv har arbetat i skolans värld i många år.


Självklart är skriften nedladdningsbar. Klicka på denna länk och rulla ner en liten bit, så finner du nedladdningslänken där.

Specialpedagogiska skolmyndigheten arbetar för att barn och unga ska få förutsättningar att nå målen i skolan. De som av någon anledning inte klarar att läsa en pappersbok, måste få möjlighet att lyssna till texten. Somliga är kanske rentav hjälpta av att läsa text i ePub-format i stället. Genom att läsa i läsplatta eller surfplatta kan man själv ställa in textstorlek, marginaler och andra faktorer som kan leda till att läsningen underlättas. I många läsprogram för surfplattor kan man dessutom välja den bakgrundsfärg man trivs bäst med - även detta en viktig faktor att ställa in för de som har svårt att läsa.

Eftersom det var några år sedan jag lämnade skolans värld, vet jag inte hur vanligt det är att man nu läser eböcker och hur mycket personalen känner till om detta format och fördelarna med att läsa i läsplatta eller surfplatta. Men jag skulle kunna tänka mig att det kan vara ganska olika från skola till skola. På så sätt är denna lilla skrift viktig för att sprida kunskap.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...