fredag 29 november 2013

Prenumerera på eböcker

Nu kan man prenumerera på svenska eböcker genom företaget Epifio. Det fungerar på samma sätt som med Mofibo, som jag kom i kontakt med på den danska bokmässan Bogforum.

Hos Epifio kan man välja mellan två sorters abonnemang:

- basic, som kostar 29 kronor och ger dig rätt att läsa en bok i månaden

och

- unlimited, som ger dig fri tillgång till Epifios bibliotek för 99 kronor i månaden.


Särskilt det obegränsade abonnemanget verkar väldigt fördelaktigt för bokslukare. Nackdelen är att man måste ha en iPhone eller en iPad. Man kan nämligen endast läsa böckerna genom företagets egen app för just dessa enheter. I nuläget finns ingen app för androidenheter. Man kan inte heller föra över böckerna till en vanlig hederlig läsplatta.

Något man också bör vara på det klara med är att man inte äger böckerna man får tillgång till genom att prenumerera. Man kan säga att man betalar för att få tillgång till ett stort ebibliotek, och inom detta kan man välja och vraka. Men, som sagt, det är fortfarande Epifio som äger hela ebiblioteket.

Mitt råd är att man noga bör läsa igenom användarvillkoren innan man påbörjar sin prenumeration. Spelar det ingen roll för dig om du äger din ebok eller inte - ja, då kan Epifio vara något för dig. Funderar du mer på ägandeskap kring eböcker, kan du läsa vad jag skrivit här.


Nytt 26/6 2014: Läs ett nyare inlägg om att abonnera på eböcker. Epifio finns inte kvar längre.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...