onsdag 6 november 2013

Life of Pi ...

… skulle också kunna stavas Life of Pie och då finns en kul travesti i denna bild.
Men för den som föredrar originalet, Life of Pi, finns den förstås som ebok på såväl engelska som på svenska, den svenska upplagan med titeln Berättelsen om Pi. Författare är Yann Martel och Meta Ottosson har översatt den till svenska.
Detta är en spännande berättelse om hur den sextonåriga indiske pojken Pi klarar sig som enda överlevande efter en förlisning på Stilla Havet. Alldeles ensam är han dock inte. Ombord på livbåten finns också en hyena, en orangutang, en zebra och … en tiger!

I hela 227 dagar måste Pi kämpa för sin överlevnad ombord på livbåten. Det blir ändlösa dagar och nätter. De stackars tre förstnämnda djuren stryker med ganska snart och sedan är det pojken, tigern och det oändliga havet. Trots den dagliga kampen mot elementen fortsätter Pi sina religiösa funderingar. Han inledde dessa redan före resan med det stora fartyget. På så sätt blir berättelsen både en inre och en yttre resa.

Emellanåt kunde jag tycka att de religiösa funderingarna tog väl mycket plats och gjorde boken lite seg, men annars är detta en spännande bok. Jag har inte sett filmen än, men ser fram emot att göra det.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...