tisdag 5 november 2013

Jag gjorde ett besök ...

... hos Liberead och där fann jag något både spännande och lockande. En ny bok för en Jane Austen-fantast! :-)


Så här skriver förlaget om Jo Bakers bok Huset Longbourn:
Hur gick skvallret i köket när Elizabeth Bennet avböjde Mr Darcys frieri i Jane Austens Stolthet och fördom? Vad tänkte husan Sarah när hon stod med Lydias tvätt? Huset Longbourn berättar tjänstefolkets historia i Jane Austens klassiska roman. Parallellt med kärlekshistorien mellan Mr Darcy och Elisabeth löper romansen mellan den unga köksflickan Sarah och butlern James Smith. 
En fängslande, historisk roman som låter oss kika in i det Bennetska hushållets köksfönster och stall medan Austens originalberättelse pågår i de finare rummen en trappa upp. Berättelsens perspektiv skiftar från den unga tjänsteflickan Sarah som kom till huset som föräldralös, till kokerskan Mrs Hill och den nya butlern James.
Låter inte detta som ett väldigt spännande och intressant upplägg!? Ett solklart måste för min läsplatta!

Dessvärre kommer den inte ut förrän i april 2014. Men en bra grej med Liberead är att de har ett formulär där man kan fylla i sin mailadress och få en påminnelse när boken är släppt. Perfekt för mig som kan vara glömsk. Jag har ännu inte funnit denna praktiska funktion för eböcker hos någon av de andra försäljningsställena som jag brukar besöka.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...