onsdag 30 oktober 2013

Nu är jag rejält trött ...

... på ofoget att vissa förlag ger ut eböcker utan vettig omslagsbild. Jag har skrivit om detta tråkiga fenomen tidigare.

Det är slut med att skräda orden i denna fråga. Jag har författat ett ebrev till de förlag i mitt ebibliotek, som är de största syndarna.

Albert Bonniers Förlag toppar listan i mitt ebibliotek med hela sju titlar, som givits ut utan vettig omslagsbild det senaste året. Därnäst kommer bokförlaget Forum med sex titlar och på tredje plats finner jag Wahlström & Widstrand med tre titlar.

Jag har ytterligare några förlag, där enstaka titlar saknar omslagsbild. Dessa tänker jag namnge om de fortsätter att slarva.

Detta är vad jag skrivit till de förlag, som ligger i topp tre på "saknar-omslag-listan":
"Till dem det berör

Hej,

Jag upplever det som ett mycket tråkigt problem att då jag köper eböcker, utgivna av ert förlag, inte få den omslagsbild som visas på försäljningsställena.

Det är dags att göra något åt detta, enligt min mening. Som jag ser det finns det två sätt att gå tillväga:

1. Uppgradera er syn på eboken. Se till att direkt från början förhandla fram rättigheter att ha en vettig bild även på eboken - inte skulle ni ens tänka tanken att ge ut en pappersbok med tråkigt, neutralt omslag.

2. Se till att samtliga försäljningsställen av er ebok med neutralt omslag TYDLIGT ANGER att det endast är ett neutralt omslag man får då man köper den aktuella eboken. Jag som köpare av eböcker vill inte längre behöva köpa grisen i säcken då jag inhandlar mina eböcker.

Eftersom eböcker kostar mycket, särskilt om man vill köpa dem genast de ges ut, tycker jag att jag verkligen kan begära att få en vettig omslagsbild till min bok. Jag har skrivit om detta på min blogg. Ta er gärna tid att läsa texten här nedanför för ytterligare förståelse för mina tankar i detta ämne."
Den text jag hänvisar till i sista meningen är helt enkelt mitt tidigare blogginlägg, vilket jag klippt in i ebrevet.

Nu ser jag fram emot att se vad jag får för svar på mitt ebrev. Och för att avsluta detta inlägg lite mer positivt, vill jag framhäva de förlag som, enligt min erfarenhet, faktiskt gör bra ifrån sig vad gäller eböcker, inte minst i fråga om omslagsbild. De är Piratförlaget, Sekwa, Natur & Kultur, Historiska Media och Brombergs.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...