Sidor

tisdag 15 oktober 2013

Hatties liv

Bokcirkeln för Hatties liv är i full gång nu. Vi, som är med i cirkeln, kommunicerar med hjälp av Google Docs. Detta media för kommunikation är nytt för mig, så bara det är en kul upplevelse att lära sig använda.


Hatties liv är både spännande och gripande att läsa. Hattie och hennes familj lever under fattiga omständigheter och de gripande scenerna är många. Boken är spännande på så vis att Hatties liv avslöjas bit för bit genom nedslag vid olika tillfällen under årens lopp. Dessa tidpunkter skildras ur olika familjemedlemmars ögon. Sammantaget blir de olika kapitlen ett sorts pussel för Hatties liv. Efter ett par kapitel tror man sig veta vissa saker om Hattie, men dessa kullkastas vid vidare läsning, då man får ytterligare pusselbitar till hur hennes liv såg ut. Mitt i skildringen av fattigdomen och sorgligheterna är detta ett spännande berättargrepp. Jag ser fram emot att läsa vidare och lära känna Hattie än mer.

2 kommentarer:

  1. Kul att vi cirklar tillsammans, vi hörs på google docs!

    SvaraRadera
  2. Ja, det ska bli intressant att så småningom få en komplett bild av hur Hatties liv gestaltade sig och höra vad du och de andra tycker på Google Docs.

    SvaraRadera