fredag 11 oktober 2013

Hatties liv

Jag är med i Brombergs Bokförlags bokcirkel om Hatties liv. Jag har alldeles nyss börjat läsa boken, som är skriven av Ayana Mathis, och har inte hunnit bilda mig någon inledande uppfattning ännu.


Hattie har, tillsammans med sin mor och sina två systrar, flytt från söderns Georgia till Philadelphia i hopp om en bättre tillvaro. Det är 1920-tal och afroamerikaner lever ett mycket hårt liv i södra USA. Hattie har blivit vittne till sin fars död - han blev nedskjuten av vita män i sin egen smedja. Det är efter denna händelse, som modern tar Hattie och hennes systrar med sig. I bokens början har det gått ett par år efter flykten. Hattie är mor till ett tvillingpar. De sju månader gamla barnen är svårt sjuka i lunginflammation. Under Hatties omvårdnad av barnen får läsaren tillbakablickar på hennes liv. Bit för bit får man klart för sig vad som hänt och vad Hattie upplevt. Detta verkar bli en gripande läsupplevelse.

Hatties liv har i skrivande stund bara kommit ut som inbunden pappersbok, ljudbok på cd samt mp3. E-boken lyser med sin frånvaro, vilket känns tråkigt för en inbiten ebokentusiast. Frågan är om den släpps i samband med att pocketupplagan kommer. Jag håller just nu på att läsa en pdf av boken. Bilden på omslaget visar den inbundna pappersboken och mina länkar går till densamma. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...