måndag 21 oktober 2013

Fodral till läsplattor

En läsplatta (eller för den delen en surfplatta) vill man gärna skydda från slag, stötar eller repor. Därför är ett lämpligt fodral bra att ha. Det finns (oftast) en hel uppsjö av olika modeller att välja på. Här får man först och främst utgå från tillverkare och typ av platta, men också personlig smak och tycke. Även sådana saker som ifall det går att med stöd vinkla surfplattan eller om det finns inbyggd lampa i fodralet till en läsplatta utan frontlight är förstås avgörande i valet av fodral.

Jag har för det mesta skaffat mina fodral från holländska Gecko Covers, som har flera olika varianter för såväl läsplattor som surfplattor.


En svensk återförsäljare för dessa fodral är Liberead. Det kan ju vara betryggande för den som inte vill handla från en utländsk internethandel.

Det finns också väldigt konstnärliga fodral. De kan i en del fall vara lite dyrare, men med dem kan man verkligen sätta personlig prägel på sin platta. Här ska jag visa några exempel.Amerikanska Oberon Design tillhandahåller fodral i läder med mönster i relief. Riktiga dyrgripar är de dock. De finns till surfplattor av olika slag samt till läsplattor av märkena Nook och Kindle. Oberon säljer även den del andra läderarbeten.

Big Strawberry är ett brittiskt företag, som använder gamla klassiker som förlagor till sina fodral. Med ett sådant kan du kombinera utseendet av pappersboken med den moderna tekniken som en läsplatta eller surfplatta erbjuder. För den som blir intresserad av just dessa fodral, kan jag nämna att de har en svensk återförsäljare.


Ytterligare ett företag i Storbritannien, nämligen Klever Case, gör fodral utifrån klassiska pappersböcker. Hos denna tillverkare kan man även beställa sitt fodral med olika former av personlig text och/eller hälsningar.


När jag skulle ordna med fodral till min nya, söta lilla läsplatta Kobo Mini stötte jag på patrull. Jag kollade inledningsvis på vad Gecko Covers kunde erbjuda, eftersom jag är väldigt nöjd med deras fodral sedan tidigare. Men jag tyckte de hade lite klent utbud för just Mini, så då blev det till att "marknadsundersöka" vad som annars kunde stå till buds för en så söt liten platta.

Långt om länge fann jag vad jag sökte hos SkinDigital. Detta företag finns i Hong Kong, men jag tvekade inte att beställa, eftersom de sänder fraktfritt över hela världen.


Så nu går Mini och jag i väntans tider och längtar efter att det här fina fodralet ska komma hit. Det skeppades iväg redan dagen efter att jag hade beställt det, så det ska bli intressant att se hur lång tid det tar att färdas tvärs över jorden.

2 kommentarer:

  1. Hej,

    Jag kan nu berätta att vi har fått in flera väldigt snygga fodral till både läsplattor och surfplattor från Big Strawberry. Du hittar dem här hos oss på Liberead

    SvaraRadera
  2. Åhå! Så ni på Liberead har alltså blivit återförsäljare även till dessa fodral? Det underlättar ju verkligen för de som tvekar att beställa från utlandet. :-)

    SvaraRadera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...