lördag 14 september 2013

Var finns eböckerna? del 2

Om man vill köpa eböcker på engelska, så finns det ett antal alternativ. De stora aktörerna har sina egna nätbutiker och också en "egen" läsplatta kopplad till sig, exempelvis Amazon med sin Kindle. Det är onekligen mycket bekvämt att köpa sina böcker så här, direkt i läsplattan, via till exempel antingen Amazon, Nook eller Kobo. Jag har själv provat konceptet i min egen Kobo. Genom en nära anhörig känner jag till Amazons förfarande.


Men man kan, om man vill, gynna en mindre boklåda. Då surfar man via deras respektive hemsidor. I Sverige har vi The English Bookshop. De har fysiska butiker i Uppsala och Stockholm. Genom samarbete med Kobo säljer de även eböcker på engelska. Det viktiga vid köp, är att man går in via deras avdelning för eböcker för att gynna den lilla boklådan The English Bookshop. Detta är ett kommissionsförfarande, så båda parter tjänar på affären.

2 kommentarer:

  1. Åh vad bra! Jag gynnar gärna dem. Nu ska jag kolla på kobos hemsida och se om de har format som passar min platta... Amazon har ju inte det.

    SvaraRadera
  2. Så kul att du också vill gynna de små handlarna! Ja, Amazon har ju styrt sitt utbud till "egna" plattan Kindle. Deras böcker är baserade på formatet Mobipocket. De övriga aktörerna använder formatet ePub, som ju fungerar i de flesta plattor. Vad har du för läsplatta? Det kanske är någon jag har erfarenhet av ... ;-)

    SvaraRadera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...