måndag 16 september 2013

Tematrio Tunnisar

Lyrans Tematrio handlade förra veckan om "tunnisar", i motsats till "tegelstenarna". Mina tunnisar kommer här:

Nummer ett ...

... är Bodil Jönssons Tio tankar om tid. Den kom ut som pappersbok 1999. Den inbundna boken är definitivt slutsåld. Pocketupplagan finns kvar.


Det är glädjande att Bodils tidlösa kloka tankar får leva vidare i epub-format. Boken omfattar 1,2 Mb eller 86 sidor och går med andra ord snabbt att läsa rent tekniskt sett. Däremot kan man gott ta tid på sig vid läsningen och fundera över Bodils budskap. En del böcker bör man läsa långsamt trots att de är tunnisar.

Nummer två ...

... är också en bok av Bodil Jönsson, nämligen uppföljaren Tio år senare.


Det är väldigt intressant att läsa Bodils iakttagelser kring vad som skett i omvärlden under de tio år som gått sedan hon skrev sin Tio tankar om tid. Denna bok är på 0,187 Mb eller 98 sidor.

Nummer tre ...

... skulle också kunna bli en Bodil Jönsson-bok, men jag väljer att inte göra en Bodil-trio. I stället vill jag puffa för den fina och roliga boken Konstiga djur, skriven av Lotta Olsson.


Denna fantastiska bok är en riktig allåldersbok. Jättemyrsloken misstänker att han är det konstigaste djuret i världen, åtminstone om han ska tro sin kompis Hasselmusen. För att bli säker på saken utlyser de en tävling. Hur denna tävling slutar ska jag inte avslöja här. Skaffa boken och njut av berättelsen och  Maria Nilsson Thores fina bilder. Eftersom boken innehåller bilder omfattar den hela 15,4 Mb. Sidantalet är 104.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...