måndag 30 september 2013

Storytel börjar med eböcker

En spännande nyhet, som jag snappat upp hos dels My News Desk och dels IT24, handlar om att Storytel ska börja tillhandahålla eböcker. Detta låter kanske inte så spännande i sig, eftersom nya eboksförsäljare dyker upp på marknaden lite då och då. Det nya är däremot synkningsmöjligheten mellan ebok och ljudbok, som hittills inte funnits på den svenska marknaden.

Storytel har hittills fokuserat på att erbjuda ljudböcker i form av två olika abonnemang. Deras nya abonnemang Storytel Premium kommer att innehålla både ljudböcker och eböcker. I skrivande stund finns dock ingen information om detta på Storytels egen sida.


Enligt de båda nyhetssidorna här ovan, ska man kunna variera eboksläsning med läsning av ljudbok. Tjänsten Storytel tillhandahåller skall helt enkelt synka var du befinner dig i din bok, och därmed ge dig möjlighet att läsa vidare oavsett om du vill lyssna eller läsa i din platta. Detta låter väldigt smart och praktiskt! Själv lyssnar jag gärna på ljudböcker och har hittills alltid haft två olika titlar igång parallellt, en i läsplattan och en i iPhonen, eftersom denna synkningsmöjlighet saknats.

Jag antar dock att läsning av ebok via Storytel kräver att jag läser i en surfplatta, med hjälp av en app som Storytel tillhandahåller. Detta faktum är i så fall ett minus för de som, liksom jag, föredrar att läsa i en läsplatta av e-inktyp. Att kunna läsa eboken offline känns som en grundläggande självklarhet, som jag utgår ifrån kommer att finnas. Det blir spännande att se hur Storytel kommer att lösa dessa och andra tekniska saker och hur deras nya abonnemang kommer att fungera.

Just nu är det bara Storytel, som planerar att tillhandahålla denna tjänst i Sverige såvitt jag vet. Men jag skulle uppskatta om fler aktörer följer efter och det skulle inte förvåna mig om de gör det.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...