måndag 19 augusti 2013

Kontorsninja

Kontorsninja är skriven av Lars Berge. Det är en galen och absurd berättelse om Jens Jansen, en man i 30-årsåldern, som vill försvinna från sitt liv. Han vill dock inte dö, bara försvinna helt enkelt. Han är trött på sitt liv som mellanchef och känner inte längre någon lust att klättra på karriärstegen.


Jens Jansen har planlagt sitt försvinnande. Han har en noga genomtänkt och smart plan för att förvirra omgivningen och leda eventuella eftersökningar på villospår. I själva verket tänker Jens bosätta sig på sin arbetsplats. Han har koll på vilka skrymslen han kan gömma sig i. Kvarglömda lunchlådor och kaffe från kaffeautomaten är vad han planerar att livnära sig på.

Till att börja med går försvinnandet och det nya dolda livet mycket bra. Jens finner sig tillrätta. Men det är trots allt lite tråkigt att ha så mycket fritid. När Jens finner den gamla utrangerade, men fullt fungerande, växelmaskinen får han något att göra. En rad absurda händelser inträffar och Jens blir indragen i de mest oväntade och galna situationer.

Kontorsninja är en mycket fantasifull bok, värd att satsa på när man är sugen på något galet och absurt. Här och där lockar den till gapskratt, men den har också ett underliggande allvarsammare budskap.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...