onsdag 2 maj 2012

Flickan med snö i håret

Flickan med snö i håret är en deckare. Eller, enligt mitt tycke, ett försök att skriva en sådan. För ärligt talat tycker jag inte att Ninni Schulman lyckas särskilt bra att skapa en trovärdig historia.Huvudpersonen Magdalena Hansson är journalist och flyttar efter ett antal år i Stockholm hem till lilla Hagfors igen. Parallellt med detta sker både mord och försvinnanden, som ortens poliskår skall lösa. Ytterligare en story som vävs in är ett offer för trafficking som emellanåt kommer till tals.

Jag tycker framförallt att skildringen av kvinnan som utsatts för människosmuggling är det som Schulman misslyckats allra mest med. Det känns helt enkelt inte tillräckligt trovärdigt, snarare som att en vit, västerländsk och välbärgad kvinna försökt fantisera om hur det är att vara utsatt för trafficking.

Utöver detta var boken otillräckligt bearbetad för epubformat. Det finns stycken som inte är tydligt avskilda från varandra, men som ändå innehåller helt olika berättarröster. Detta gör mig som läsare förvirrad och jag måste stanna upp. Läsningen flyter helt enkelt inte på.

Flickan med snö i håret är inget jag kan rekommendera att läsa.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...