måndag 12 juli 2021

Bok nummer tio

Jag har nyligen avslutat hela min omläsning av alla Lucy Dillons mysiga feelgood-böcker om invånarna i Longhampton. Det var en helt fantastisk upplevelse att läsa dem alla i rad. Eftersom jag dessutom passade på att göra lite anteckningar, kunde jag snart konstatera vilka huvudpersoner som återkommer i flera böcker. 

En person, som Lucy Dillon gärna “återanvänder”, är Rachel. Det är hon som redan i bok två* (enligt originalutgivningen) ärver sin mosters hundstall. Eftersom hundar spelar en stor roll i alla böckerna utom den första, så är det inte konstigt att också Rachel och hennes hundstall samt veterinären George återkommer så ofta. Men mer om detta i ett annat inlägg.


Hemlig omslagsbild.


När jag lade den sista boken från mig, började jag givetvis att fundera på om Lucy Dillon har någon mer berättelse på gång. Ett litet besök på hennes hemsida, hennes facebook samt inte minst på Penguin Books hemsida gav mig svaret. I mars 2022 publiceras den tionde boken i serien! Det sker förstås på engelska, så det lär ju dröja ytterligare tid innan den kommer på svenska. Men i vilket fall som helst är det jättekul att ännu en berättelse är på väg.

Så här beskriver förlaget boken:


“Tara Hunter is a therapist on a mission to restore Longhampton's community spirit after catastrophic flooding. But with her boyfriend AWOL, her family fragmented, and only a cat for company, Tara's own life's on rocky foundations.
Dr David Dalloway is Longhampton Wellness Centre's new star counsellor. He invites pets to session. He also has a knack of reading people's minds - which is the last thing Tara needs right now.
Charismatic architect Keith Hunter was last seen in Longhampton twenty years ago, when he walked out on ten-year-old Tara and her twin brother, Toby. But now he's back, with a surprising offer that could change everything. Is a bigger storm on the horizon? Or is this Tara's chance to rebuild her broken past?”


Det låter som att både Longhampton och Tara står inför stora utmaningar. Jag visste inte vad AWOL betyder, så jag fick googla. (Märkligt att ett förlag använder den typen av förkortningar. Eller är det bara jag som är bakom flötet och gammeldags när det gäller sådana nya förkortningar?) Om du, som läser här inte heller vet, så kan jag avslöja att det står för Absent Without Official Leave.

Nu får alla vi som gillar Lucy Dillon börja “räkna ner” till publiceringen av denna nya bok om Longhampton!
*Bok nummer två, om man vill läsa böckerna i den ordning de publicerades på engelska, heter Ensamma hjärtan och hemlösa hundar.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...