måndag 24 maj 2021

Det är så trist ...

... när en bokserie man gillar tar slut. På sistone har jag läst alla böckerna i både Maria Langs ungdomsdeckarserie och alla delarna i serien "Morden i Cherringham". När det gäller den förstnämnda, så vet jag ju att det inte kommer fler titlar, vilket är så synd. När det gäller privatdeckarna i Cherringham vet man ju aldrig ... kanske dyker det upp fler mysterier för dem att lösa.



Tonårstjejen Katja och hennes lille vän Jan är verkligen ett udda kompispar. Dels på grund av åldersskillnaden, men också för att de alltid råkar ut för ett eller annat mysterium, som behöver lösas. Under seriens gång blir både Jan och Katja några år äldre. Lille Jan går gärna sina egna vägar, både i tanke och verklighet. När Katja kommer på besök hos sin farmor och farfar, blir Jan överförtjust. De båda gör utflykter, som inte sällan leder till konstiga och ofta farliga händelser. Många gånger finns det också ett moraliskt ställningstagande i böckerna. Som till exempel i boken Hjälp mej Katja, där Jan kommer en kattfångarliga på spåren. Syftet med bovarnas verksamhet är att fånga in Skogas katter och sälja dem vidare till laboratorier som utför djurförsök. Trots sin kattallergi träder Jan in som katternas beskyddare och gör allt för att de ska räddas.

Alla fyra böckerna i Maria Langs ungdomsserie är mycket läsvärda. I baksidestexten till en av böckerna omnämns de som “underhållningsrysare för alla åldrar”. Så tveka inte, surfa in på Litteraturbanken och ladda ned dina exemplar alldeles gratis!



När det gäller serien Morden i Cherringham, kan jag bara bekräfta (efter att ha läst ut alla sex delarna) att det är en perfekt serie för den som gillar deckare i brittisk miljö. Läs mer om serien i mitt inlägg från i påskas. Jag håller verkligen tummarna för att det kommer fler böcker i serien!



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...