fredag 22 november 2019

Vingar av rök

Ett år gick tämligen fort ändå, fastän jag ivrigt väntade på en ny del i serien om fantasy-världen Serahema. Förra hösten läste jag den välskrivna och gedigna När gudar dör. Det är verkligen inte klokt vilken genomtänkt och omfattande värld Marcus Olausson har skapat genom sin trilogi!För den som behöver en uppfräschning avseende alla de olika religioner, figurer och personer som befolkar Serahema, kan jag rekommendera ett besök på trilogins hemsida. Himla bra att den finns!

I Vingar av rök fortsätter den ofta mycket dramatiska och intensiva kampen mellan det goda och det onda. Jag lånar förlagets text:

"Mörkrets grepp om Serahema hårdnar och vem som helst kan vara en fiende. Elderim och hans vänner är på flykt, rättmätigt efterlysta för mord och i deras spår följer den fruktade maghran, en varelse som avskyr magi.
I den kareshiska öknen väntar deras största prövning någonsin när Cal tvingas göra upp med sitt förflutna och Belmonne tillägnar sig en förmåga hon helst skulle vilja vara utan. Trots viktiga ledtrådar verkar de ständigt lika långt från att finna svärdet Åskvigg och Elderim måste bestämma sig – är han beredd att förråda sina vänner för att ha en chans mot den onde guden Naemin?"

Visst låter det spännande!? Och spännande är "bara förnamnet"! Det är helt omöjligt att återberätta mer, för då är det risk att jag förstör din läsupplevelse. Kampen är intensiv. Elderims och de andras upplevelser är många gånger både grymma, extremt krävande och rentav chockerande. Som läsare lever jag med i det intensiva och håller nästan andan av spänning. Men däremellan kommer lite läsmässig "vila" i form av lugnare berättartempo, då man får lära känna de olika huvudpersonerna mer och djupare. I likhet med första boken kommer också en totalt oväntad vändning, som verkligen griper tag i en.

Jag är väldigt imponerad av Marcus goda berättarförmåga och hans fantastiska världsbygge. Dessa två inledande böcker i trilogin om Serahema är ett riktigt bra julklappstips åt en fantasyälskare. Precis som När gudar dör, finns även Vingar av rök som inslagningsbar pappersbok. Eller så kanske du skaffar dem åt dig själv som den perfekta julledighetsläsningen, om du gillar fantasy. Att vara ledig då du läser dessa böcker, är att rekommendera. De är så svåra att lägga ifrån sig.2 kommentarer:

  1. Ett stort tack för den jättefina recensionen! Svävar på moln här. :-)

    SvaraRadera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...