torsdag 14 november 2019

Bröd, bröd, bröd

Skulle du vilja baka ditt eget bröd, men tror att du inte kan eftersom du inte äger någon assistent eller matberedare? Du kan tänka om nu. Martin Johansson berättar precis hur du kan baka bröd på enklaste möjliga vis i sin bok Bröd, bröd, bröd. Den har underrubriken "recept, råd och genvägar" och innehåller precis detta.Denna eminenta bakbok innehåller allt möjligt slags bröd och andra bakverk; allt från små frallor, baguetter, limpor, kanelbullar till tunnbröd och sist men inte minst pizza. Jag tror knappast att du kommer att sakna något. Dessutom får du Martins personliga råd och han delar frikostigt med sig av sina egna erfarenheter. För att baka efter dessa recept behöver du varken ha stora otympliga maskiner eller ägna timmar åt knådning av deg. Tvärtom; Martin visar hur du med enkla medel och få minuter kan åstadkomma ditt eget goda hembakade bröd. Detta är helt enkelt en mycket intressant bok att läsa och inspireras av. Du väljer själv om du vill ha den som ebok eller som pappersbok.Martin har på senare tid gett ut en riktig basbok för bakning. Den heter Baka bröd: enkla recept för stora och små. I denna är recepten färre, men otroligt tydliga och bra. Boken finns bara i pappersform, men har stort format och är mycket lätt att använda. Vissa viktiga moment visas med tydliga steg-för-steg-bilder. Detta är verkligen en bra bok att ge bort i julklapp om du känner en (liten eller stor) blivande bagare.


2 kommentarer:

  1. har ingen assistent, bara vanlig 10 liters spann, att knåda är fin meditation, varje söndag bakade jag 6 limpor, sparade 75 000 kr under några år när barnen bodde hemma :)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Imponerande! :-) Och visst är traditionell knådning och bakning trevligt. Men det är också väldigt tillfredsställande att kunna åstadkomma goda, nybakade morgonfrallor enligt Martins metod i situationer då man har ont om tid. Jag har nu flera gånger kunnat servera finfina frallor med ett minimum av arbetsinsats mitt under den normalt sett så stressiga vardagen. Och för alla som kanske inte har muskelkraften att knåda är Martins metod optimal!

      Radera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...