måndag 2 september 2019

Sommarens projekt

Jag har ju inte bloggat på två hela månader under denna sommar. Frågan är vad jag pysslat med i stället. Jo, det ska jag berätta. Jag har stöttat* ett bokprojekt, nämligen den allra nyaste utgivningen i serien "13 svarta sagor". Det lilla monstruösa skräckbokförlaget Swedish Zombie står bakom denna serie böcker.


Illustration: Andreas Raninger.

I den femte delen av 13 svarta sagor utspelar sig alla novellerna i ett steampunkifierat år 1873. Genom dessa berättelser får läsaren "resa" jorden runt och kommer därigenom att råka på de mest varierande ångstyrda maskiner, mekaniska vidunder och till och med farliga mördare.

Detta låter väldigt spännande, tycker jag, som först mötte genren steampunk genom Lupina Ojala. Det var när jag läste hennes novell En hemlighet i öknen dold, som mitt intresse definitivt väcktes för denna sortens berättelser. Att sedan skickliga Andreas Raninger dessutom gjort en superflott omslagsillustration gör ju inte saken sämre. Jag blev verkligen sugen på att stötta detta projekt!

För ett par veckor sedan fick jag pappersutgåvan av 1873 i min hand, och nu ska jag bara ladda ner eboken på läsplattan. Sedan ska det läsas äventyrsberättelser! 😃
*Om jag ska vara helt ärlig så är min insats i detta projekt inte särskilt tidsödande. (Närmare bestämt en kort stund på Kickstarter för att betala in en liten stödpeng.) Så enbart stöttandet av denna utgivning bortförklarar inte två månaders frånvaro. 😉

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...