tisdag 9 april 2019

I min trädgård vill jag vara Karin

Nu är det verkligen trädgårdstider igen! Åtminstone för oss som bor i den södra delen av vårt avlånga land. För den som önskar inspiration till sitt trädgårdsarbete kan jag varmt rekommendera I min trädgård vill jag vara Karin. Elisabeth Svalin Gunnarsson har skrivit denna trevliga bok, som har undertiteln "en praktisk trädgårdsberättelse från Sundborn".


Omslag: Ulf Jernelo och Nanny Zetterquist.

Textilkonstnären Karin Larsson tyckte inte bara om att vara kreativ i sitt yrke. Hon var även hängiven sin trädgård och hade många tankar omkring hur hon ville skapa den på bästa sätt i familjens hem i Sundborn. Trädgården behövde inte vara så välansad, tyckte Karin. I stället blev den en plats där hon kunde experimentera med växter, färg och form. Livet utomhus blev för familjen en viktig plats för både umgänge, odling och arbete. Låter inte detta som en perfekt inspirationsbok för en nutida (och eventuellt stressad) trädgårdsägare?

Elisabeth Svalin Gunnarsson har verkligen lyckats göra en trevlig bok om Karin Larsson och hennes trädgård. Utöver beskrivningen av själva trädgården och dess stil, innehåller boken även praktiska förslag på saker man själv kan bygga eller skapa i sin egen trädgård. Eboken är utgiven i pdf-format och läses bäst på en surfplatta, tycker jag.


2 kommentarer:

  1. Svalin har skrivit fina trädgårdsböcker, denna vill jag läsa.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jag tror den hade passat utmärkt för dig! :-) Själv ska jag botanisera bland hennes övriga trädgårdsböcker. Tack för tipset!

      Radera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...