tisdag 20 november 2018

Boken om Kim Wall

Kims mycket engagerade journalistpenna tystades ned med våld och hennes liv fick ett alldeles för tidigt slut. Ingrid och Joachim Wall vill genom sin bok ge en annan bild av sin ambitiösa dotter och hennes liv än det som skrivits i tidningarna om hennes grymma död.


Fotograf: Tom Wall.

Boken om Kim Wall har underrubriken "när orden tar slut". Orden tog slut för både Kim och hennes mamma Ingrid Wall i augusti 2017. Men efter att ha läst biografin känns det som att även mina ord tillfälligt tagit slut. Tankarna snurrar omkring Kim Walls öde. Att sätta ord på det obegripligt tragiska känns faktiskt omöjligt.

Anledningen till att jag ville läsa denna biografi, är att jag tagit fasta på det jag hört Ingrid säga i sitt sommarprat den 10:e augusti i år. Hon och Kims pappa vill att deras äldsta barn, som mördades då hon utförde sitt arbete som journalist, ska bli ihågkommen för allt det hon trots allt hann göra under sitt alltför korta liv. Jag kände inte till Kim. Jag visste inte vad hon uträttat. Men genom boken, som nyligen publicerades, har jag fått chansen att förstå vad världen förlorat genom hennes död. Det är så sorgligt att Kims skickliga penna har tystnat för alltid.

Jag tycker verkligen att du också ska läsa Boken om Kim Wall och på så sätt hjälpa till att bevara henne ljust i minnet. Men se till att ha rejält med näsdukar i närheten då du läser – du kommer att dela familjen Walls sorg.2 kommentarer:

 1. Nu har jag skrivit lite om boken på bloggen inte lätt:)
  Ha det gott
  Kram Milla

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ååå, då ska jag läsa snarast möjligt! Jag förstår att det inte var så lätt att skriva.

   Radera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...