söndag 1 april 2018

Påskekrim 2: Arkeologen Ruth Galloway

Som ett andra "påskekrimboktips" kommer här Elly Griffiths serie om arkeologen Ruth Galloway. När denna deckarserie började publiceras i Sverige 2009 var det enbart i pappersform. Eböcker på svenska var vid den tiden lite grand i sin linda. En del förlag publicerade sina titlar som eböcker, andra inte. Nuförtiden är det mer regel än undantag att nyutgivna böcker även kommer ut i epub-format. Detta är förstås mycket glädjande för alla som föredrar eböcker. Extra roligt är det förstås också att upptäcka att samtliga titlar om Ruth Galloway numera finns i just denna form.

Här är alla böckerna om Ruth Galloway – arkeologen som blir indragen i polisens arbete med att lösa mordgåtor. I skrivande stund omfattar serien nio böcker.

Den senaste boken, som jag läst, heter De öde fälten. Den är nummer sju i serien. Precis som de föregående böckerna är det en mycket spännande berättelse, i vilken Ruth själv hamnar i centrum av ett livsfarligt drama som har sitt ursprung i gamla familjehemligheter. Parallellt med mordgåtan, och dess förvecklingar, får man följa Ruths privatliv, vilket är ganska komplicerat. Hon har under seriens lopp utvecklat en relation till samt fått ett barn tillsammans med traktens kriminalkommissarie.

Böckerna om Ruth är perfekta för den som gärna läser om mordgåtor i brittisk, karg kustmiljö. Att det dessutom är fråga om en arkeolog i huvudrollen gör serien till något extra. Jag kan varmt rekommendera Elly Griffiths spännande deckarserie!Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...