tisdag 9 maj 2017

Fyra små tassar

Att ha hund lär vara mycket trevligt och givande på alla sätt och vis. Själv har jag ingen hund, men jag har sett vad hundägande kan betyda för människor. Att leva med sin trofasta vän i många år och sedan bli tvungen att ta avsked från honom eller henne, måste förstås vara riktigt jobbigt och krävande. Anna Hansson skriver om detta i sin novell Fyra små tassar.Jessica är berättelsens huvudperson. Hon har precis blivit tvungen att ta farväl av sin trofasta hund Milton. Det känns så jobbigt att hon bestämt sig för att aldrig mer skaffa sig en hund igen. Nu återstår bara att samla ihop Miltons alla grejer. Dessa ska Jessica lämna till Hundgården – en plats för hemlösa hundar i väntan på en ny familj att bo hos.

Personalen på Hundgården blir förstås mycket tacksamma över Jessicas lilla bidrag till verksamheten och de erbjuder en rundvandring som tack. Då möter hon en liten pälsboll till hund, som tycks bli mycket förtjust i henne. Hur ska detta sluta? Jessica som inte tänkte fästa sig vid en hund igen.

Fyra små tassar är en mycket trevlig och söt liten novell. Den är skriven och publicerad till förmån för Dog Rescue. Av vinsten går 25 % till denna hjälporganisation för hundar. Vill du också köpa den och på så sätt ge stöd till hemlösa hundar? Då gäller det att passa på. Fyra små tassar finns bara till försäljning under maj månad, enligt förlaget.
PS Denna novell passar bra in i novellutmaningen. Jag placerar den i kategorin "en novell med en kroppsdel i titeln", för visst är tassar en kroppsdel. DS

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...