onsdag 26 april 2017

Stockholms drottning

Om du gillar att läsa fantasy, där handlingen utspelar sig på en geografiskt verklig plats, måste du läsa Stockholms drottning. Oskar Källner är författaren bakom detta spännande äventyr i novellformat.


Illustration: Andreas Raninger

Stockholm är inte längre vad det en gång var. Faktum är att hela jorden är förändrad. Numera styr nämligen olika mytologiska varelser planeten. Människorna är undanträngda. Samhället har blivit tufft och hårt att leva i. Det gäller helt enkelt att känna rätt varelser och att hålla sig på god fot med dem. Stockholm är skyddat från omvärlden med hjälp av både tuffa vakter och en magisk barriär. Utanför denna är livet ännu farligare.

Beth bor i Stockholm. Hon kan minnas tiden före trollens, alvernas och drakarnas ankomst. Numera försörjer hon sig på att ta farliga uppdrag tillsammans med sin kompis, en ung drake vid namn Pug. Deras senaste uppgift gick inte överdrivet bra. När de på darrande ben ställs inför den mäktiga drakdrottningen får de ett ultimatum; ta ett livsfarligt uppdrag utanför barriären eller dö!

Beth och Pug ger sig ut på en farofylld vandring, som de sent ska glömma. Deras vänskap sätts på prov och frågan är om den verkligen håller i längden. Kan en människa och en drake lita på varandra fullt ut? Hur det hela slutar tycker jag att du ska läsa i den mycket välskrivna, spännande och action-fyllda novellen Stockholms drottning. På köpet får du lära känna ett helt annorlunda Stockholm. De kända platserna och byggnaderna används till helt andra saker än vad du förväntar dig.
PS Denna novell passar alldeles utmärkt i novellutmaningens kategori "en novell som utspelar sig i en huvudstad". DS

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...