Sidor

tisdag 14 februari 2017

Kär på riktigt

Jag har i flera välskrivna böcker läst om Emma och hennes liv, och blivit riktigt förtjust i att få följa henne på hennes väg mot ett självständigt vuxenliv. Första gången jag "mötte" henne, skulle hon precis flytta hemifrån. Senare funderade hon på det här med kärlek – och då var det tur att hon hade sin bror att diskutera med. När grannen, Hannes, bad att få följa med till simträningen, blev Emma lite nervös. De skulle ju träna dykning den dagen. Skulle hon våga hoppa? När det blev fest i Emmas hus, hoppades hon på att få dansa med Hannes, men det var nära ögat att allt gick åt pipsvängen. Nu har Emmas och Hannes vänskap vuxit och förändrats.


Fin illustration, gjord av Christina Heitmann.

Emma är kär på riktigt i Hannes. Det är väldigt mysigt att ha en pojkvän, men också lite nervöst och pirrigt. Emma får chansen att resa till Gotland tillsammans med en grupp vänner och Hannes ska följa med. Från början var det planerat att alla i sällskapet skulle ha eget rum på hotellet i Visby. Men något har gått fel i bokningen. Frågan är om Hannes och Emma kan tänka sig att dela rum. De har aldrig sovit tillsammans innan, så svaret är inte alldeles självklart. 

Ann-Charlotte Ekensten har ännu en gång skrivit en mycket fin och läsvärd bok om Emma. Det är lätt att sätta sig in i Emmas situation i Kär på riktigt. Vilket dilemma hon har! För det första ska hon fundera på vad hon själv tycker om den hastigt uppkomna situationen med rumsbokningen. Dessutom måste hon hantera att det kommer synpunkter från andra runt henne och Hannes. Till syvende och sist ska förstås även Hannes och Emma känna sig nöjda och överens tillsammans. Ann-Charlotte har verkligen lyckats mycket bra med att beskriva de känslor som kan uppkomma i början av en kärleksrelation. Jag är frestad att berätta hur det går, men jag vill verkligen inte förstöra din läsupplevelse. Men låt mig i alla fall avslöja att jag känner mig glad över hur Hannes och Emma resonerar i slutet av boken.

Har du inte läst böckerna om Emmas liv? Då har du missat något! Jag har för varje bok jag läst, blivit alltmer nyfiken på Emma. Därför är det roligt att det finns en hel serie. Ann-Charlotte skriver så bra och Christina Heitmann gör så fina illustrationer, både utanpå och inuti böckerna. Alla böckerna om Emma finns både som eböcker, ljudböcker och pappersböcker, så det är bara att välja vilket format man trivs bäst med.2 kommentarer:

  1. Det här inlägget peppar mig att sätta igång med nästa manus om Emma ... Tack!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Spännande! Jag ser mycket fram emot att få "möta" Emma igen! :-)

      Radera