fredag 24 februari 2017

Huden: allt om vårt största organ

En fantastiskt bra, välskriven och intressant bok är Huden, som är skriven av den tyska läkaren Yael Adler. Jim Jakobsson har översatt boken till svenska.


Fotograf: Jenny Sieboldt.
Omslag: Kristin Lidström.

Oavsett om du vill läsa fascinerande fakta om vårt största organ, huden, eller om du vill veta mer om hur huden fungerar, hur den är uppbyggd eller hur du ska ta hand om den på bästa sätt, är boken Huden verkligen något du ska läsa. Yael Adler är hudläkare. Att läsa hennes bok är som att ha en alldeles egen doktor framför sig, som mycket pedagogiskt och underhållande berättar om hudens alla egenheter och åkommor. Katja Spitzer har gjort fina, tydliga illustrationer till det Yael berättar.


Hudspecialisten Yael Adler. Bild via Norstedts Förlag.

Man brukar säga att ögonen är själens spegel, men Yael lär oss att det snarare är huden som avspeglar hur vi mår. Stress, brist på sömn, psykiskt illamående eller fysiska åkommor – allt syns på huden. Frågan är då, om man ska "ta hand om" huden med allsköns rengöringar, skrubbkrämer, ansiktsvatten och diverse serum och krämer. Nä, befriande nog konstaterar Yael att alla dessa produkter är helt onödiga. Skönhetsbranschen skapar själva detta "behov". Genom Yael får du i stället veta hur du kan hjälpa din hud – hudvårdstips direkt från doktorn med andra ord. Detta är bara ett litet exempel på vad boken Huden kan lära dig.

Yael Adler besökte för en tid sedan TV-programmet Skavlan. Om du missade att se det, kan du fram till den 7:e maj titta på det genom svtplay. Yael är verkligen både entusiastisk, kunnig och rolig! Jag rekommenderar starkt både hennes bok och hennes framträdande i Skavlan.4 kommentarer:

 1. Jag tittar aldrig på Skavlan, men förra veckan slutade alla andra kanaler funka och vi har bara haft ettan och tvåan, så det blev Skavlan för mig. Och vilken härlig personlighet, jag blev alldeles begeistrad. Och nu vill jag ha boken. Så jag är verkligen glad att tv-kanalerna trasslade. :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. En sån tur att dina kanaler strulade. Yael är verkligen en rolig, sprudlande och entusiastisk personlighet. Boken är mycket intressant och dessutom underhållande. Lärde mig massor! :-)

   Radera
 2. Nu tror jag att du hittat en bok till mig egen:)
  Ha det gott
  Kram Milla

  SvaraRadera
  Svar
  1. Så roligt att jag kunde tipsa dig om ännu en bra bok! :-)

   Radera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...