söndag 11 december 2016

Odla med Orpmgorp

I tidskriften Brev från Cosmos (nummer 2), som jag skrev om tidigare, hittade jag novellen Odla med Orpmgorp. Den är skriven av A R Yngve.
Varelsen Orpmgorp förestår ett trädgårdsprogram, som just ska inleda säsong elvatusenfyra. Orpmgorp går i detta avsnitt närmare in på odlandet och skötseln av den komplicerade växten nnallan. Man förstår att det är en riktigt svårodlad rackare. Som tur är har Orpmgorp fullt med mikroskopiska varelser, som är nyttiga vid odlandet av nnallan, i sin trädgård. Han har närmare bestämt sju miljarder av dessa varelser, som kallas för paringar. De har fått detta namn, eftersom de har två av nästan allt; ben, armar, ögon, lungor, hjärnhalvor etc. Men dessa paringar är inte enbart av godo. De kan också ställa till det rejält i trädgården. Orpmgorp har dessbättre förslag på lösningar om sådana problem skulle uppstå.

A R Yngve, en för mig hittills oläst författare, har skrivit en väldigt underfundig och rolig berättelse, som också väcker tankar. Genom att läsa den får man ett helt nytt perspektiv på vad vi människor sysslar med på vår planet. Ladda genast hem ditt nummer av Brev från Cosmos och läs denna tänkvärda och välskrivna novell!

*

Jag har läst Odla med Orpmgorp som en del i novellutmaningen. Jag placerar den i kategorin "en novell med ett eller flera personnamn i titeln".Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...