torsdag 19 maj 2016

Kepler Boulevard

Här kommer ännu en av de noveller, som jag läst under den senaste tiden, men som inte kunde få komma med i någon kategori i Novellutmaningen. Jag har i stället börjat skapa en alternativ lista för dessa läsvärda berättelser.


Omslag: Victoria Widmark,
efter koncept av Filip Rensfelt.

Kepler Boulevard är skriven av Johan Frick. Den skildrar en starkt 1920-tals-inspirerad värld, där en privatdetektiv vid namn monsieur Delacroix får ett näppeligen riskfritt uppdrag att eftersöka en ung dam som försvunnit. Den unga damen levde ett liv fullt av fester och glam. Då hon försvinner vill en ung man, som säger att han är hennes fästman, försöka få tag på henne. Han är orolig att hon kommit till skada, eftersom hon umgåtts med den ökände Lucky Lafayette. Denne Lafayette får nys om eftersökningen av den unga kvinnan, och vill ha ett finger med i spelet.

Allting utspelar sig i Nouveau Versailles – en stad någonstans ute i universum, dit människor från jorden rest för att om möjligt starta en ny tillvaro – och dess undre värld. Kepler Boulevard är en spännande och mycket välskriven novell, som blandar 20-talets jazziga liv med sci-fi. Den finns att läsa som en fristående novell, och ingår i också i den fina samlingen Enkel biljett till nattens ände. Jag blev mycket imponerad av Johan Fricks berättarförmåga då jag läste hans novellsamling. Det är så synd att han inte fick leva för att fullfölja och avsluta den!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...