måndag 2 maj 2016

Harry Potter-dagen

Idag firas den internationella Harry Potter-dagen av alla som är begivna på denne unge trollkarl och hans magiska värld. Valet av datum för firandet beror på att just denna dag stod det stora, avgörande slaget vid Hogwart.


Tåget, som Harry Potter åker till skolan med. Fotograf: Phil Scott.

Givetvis finns berättelserna om Harry Potter utgivna som eböcker på svenska.


Värt ett besök är Pottermore, som säljer böckerna om Harry Potter, men som också bjuder på allt möjligt intressant om Harry, böckerna och filmerna. De stora Harry Potter-fantasterna väntar ivrigt på att pjäsen The Cursed Child publiceras som bok. Den berättar om vad som hände nitton år efter att händelserna i de ursprungliga böckerna utspelade sig. Själv väntar jag mer på att filmen Fantastic Beasts and Where to Find Them ska bli klar. Den utspelar sig sjuttio år före Harry Potter-böckerna, närmare bestämt i 1920-talets New York.Visst verkar den spännande?! :-)


4 kommentarer:

 1. Hade ingen aning om att det var den dagen idag! Harry Potter är fortfarande min största läsupplevelse.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hoppas du fick möjlighet att fira honom lite extra idag! :-)

   Radera
 2. Nästa år funderar jag på att dra ihop ett event på Harry Potter-dagen. Men vad kan man göra?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det låter som en god idé. Egentligen är det väl bara fantasin, intresset och eventuella kostnader som sätter gränserna för vad man kan hitta på. Och så förstås om det är tänkt som ett större eller mindre event, privat eller offentligt. Några idéer skulle kunna vara "Harry Potter-film-maraton-tittning", högläsning av favoritepisoder ur böckerna, maskerad på temat "Harry Potter och hans värld" med mat och godis inspirerade från böckerna, skrivning samt uppläsning av egna "spin off"-episoder ... ja, låt fantasin flöda! Lycka till! Skriv gärna på din blogg hur det går med dina planer. :-)

   Radera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...