måndag 11 april 2016

Jag – ett Maria Lang-fan

Jag har alldeles nyligen läst klart den femte boken i Maria Langs långa och gedigna produktion. (Recension kommer snart.) Det är bara att konstatera att jag sannerligen har fastnat för Maria och hennes sätt att skriva. Jag tycker väldigt mycket om hennes deckare; miljöerna, personerna och det goda språk hon använder då hon skriver. Dessutom gillar jag verkligen att det är fråga om klassiska deckarnötter utan blodigt underhållningsvåld.


Maria Lang. Fotografi: svt bild.

Nu har jag bara en enda ebok kvar att läsa av Maria Langs deckare. Det är nämligen bara de sex första titlarna, som blivit eböcker hittills. Sedan gäller det att hålla tummarna för att Norstedts Förlag fortsätter att ge ut även övriga titlar i epubformat. Annars får jag göra ett undantag och i stället läsa formatet pappersböcker önske-eböcker. För jag bara måste fortsätta läsa Maria Lang!

Jag har samlat de inlägg jag hittills skrivit om Maria och hennes böcker på en särskild sida. Du hittar den via denna länk eller genom att scrolla nedåt här på bloggen och klicka på bilden av Maria i den högra spalten.

Sveriges Radio gjorde ett väldigt trevligt radioprogram till Marias 100-årsdag. Det finns kvar på deras hemsida. Det är mycket intressant att höra Maria berätta om saker och ting på sitt välformulerade sätt. Hon hade bestämda åsikter och hon tvekar inte att sätta en journalist på plats vid ett tillfälle.
 


2 kommentarer:

 1. Maria hon kan hon :)
  Hoppas allt är bra
  ha det gott
  kram Milla

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, visst kan hon! Vilken deckardrottning hon är! :-)

   Radera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...