fredag 26 februari 2016

Linus Jonkmans kommande bok

För ett par, tre år sedan läste jag Linus Jonkmans bok Introvert - den tysta revolutionen med stort intresse. Nu ser jag mycket fram emot hans kommande titel Själv - kraften i egentid.


Omslag: Pär Wickholm.

Förlagets beskrivning av boken väckte mitt intresse:

"Linus Jonkman gräver sig nu ännu djupare ner i det mänskliga behovet av att få vara för sig själv: Självsamhet är konsten att njuta av sitt eget sällskap. Det är en plattform för dagdrömmar, grubblerier, kreativitet, och analys. Fast främst är självsamhet en känsla som gör att egna stunder blir en njutning och en källa ur vilken vi hämtar de bästa av våra tankar."

Jag lade genast märke till ordet "självsamhet". Vilket talande begrepp! Ordet ensamhet skulle ju på sätt och vis kunna användas i samma betydelse. Men det är också ett ord, som till stor del färgats av dess negativa sida. Att en människa är ensam kan vara både sorgligt och tragiskt, om det inte är självvalt. Då passar självsamhet väldigt bra för de som faktiskt tycker att de behöver få vara för sig själva emellanåt.

Ännu mer nyfiken på den nya boken, blev jag då jag läste Peter Letmarks intressanta artikel i DN. Detta är definitivt en ebok jag kommer att läsa under våren. Den ser ut att dyka upp mot slutet av mars.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...