torsdag 15 oktober 2015

Läslov

Snart är det dags för höstlov här i vårt avlånga land. Förr i tiden hette det potatislov, eftersom barnen behövde vara lediga från skolan och hjälpa till att ta upp potatis hemma i lantbruket. Nu tar Läsrörelsen tillsammans med ett stort antal andra organisationer, förlag, föreningar och företag initiativ till att höstlovet ska bli ett läslov. Ett utmärkt initiativ, tycker jag!
Tanken är att ägna denna höstvecka åt läsning av allehanda sorters böcker och texter. Så här presenterar läslovet sig:

"Läslov är lite som ett grävlingsgryt, det har många ingångar. Läslov bjuder in till en hel vecka av lustfyllt berättande. För att alla ska känna sig välkomna öppnar vi många ingångar till läsandet. En blogg kan vara en lika bra väg in som en bok. En hiphoptext eller en vers av Hellsing kan båda visa på språkets möjligheter. Seriestripen kan öppna dörren till berättandet likaväl som historierna om Pippi Långstrump. Håll utkik efter bokbytardagar, skrivarverkstäder, filmvisningar och mycket mer som kommer att äga rum över hela landet. Många gånger på oväntade arenor. Vi vänder oss till alla som vill ha något roligt och meningsfullt att göra denna mörka höstvecka. Så glöm höstlovet. Välkommen till LÄSLOV vecka 44."

Det kommer alltså att finnas olika arrangemang att besöka runt om i landet. Mer information finner du på läslovets egen hemsida. Där kan du se arrangemang för olika landskap och orter. Känner du ett barn eller en ung person med höstlov – introducera läslov för dem!

Leve läslovet! :-)


2 kommentarer:

  1. Jag känner 20 stycken som jag inspirerar till läsning varje dag. Såklart ska jag uppmana dem att njuta av en bok under höstlovet. Själv ska jag under mina lediga dagar ägna mig åt att njuta av flera böcker. Så bra att du sprider detta vidare!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jättebra, tycker jag! Kul att du har så många att sprida läsglädje till. :-)

      Radera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...