tisdag 21 juli 2015

Märkliga ting ...

... inträffar emellanåt här i världen. Ett exempel är att en inbiten eboknörd som Bokskorpionen går åstad och beställer en pappersbok från ett antikvariat. Till råga på allt från ett antikvariat i Storbritannien! :-) Idag kom paketet och här kan du se vad det var som lockade så mycket.


Lavendeln kom dock inte från Storbritannien. ;-)

Boken heter Anna's Book och är skriven av ingen mindre än den skotske författaren George MacBeth. Den publicerades 1983. Muggen har ett mycket trevligt motiv i form av en katt, en väldigt hög stapel med böcker och en liten järnvägsbana med tåg längst ner. Alltsammans kommer från antikvariatet Barter Books. Det är ett av Storbritanniens största antikvariat och ligger i Alnwick i norra England.

Varför vill då denne inbitne eboknörd läsa just denna bok, som bara finns som pappersbok önske-ebok? Den uppmärksamme läsaren ser förstås att omslagsbilden på boken är inspirerad av Nils Strindbergs fotografi av luftballongen Örnen. Detta är alltså ytterligare en bok som har anknytning till Andrées polarexpedition. Då jag senast läste en bok och skrev ett inlägg om detta, tänkte jag återigen på den stackars Anna Charlier. Jag googlade hennes namn och fann att det faktiskt skrivits en bok om henne. Den måste jag bara läsa! tänkte jag. Barter Books namn hade jag bara en kort tid dessförinnan träffat på via internet. Därför var det tämligen självklart att söka i deras sortiment efter denna titel.

Jag har redan hunnit läsa några sidor i boken. Den är skriven på lättförståelig engelska och jag ser fram emot att fortsätta avnjuta den. Det känns riktigt "exotiskt" att läsa en text, skriven på engelska av en skotte, som inledningsvis handlar om så lokala orter som Klippan och Malmö. Anna föddes och växte upp i skånska Klippan.

Barter Books skulle för övrigt kunna vara ett tänkbart mål för en semesterresa i framtiden. Antikvariatet är inrymt i Alnwicks gamla järnvägsstation och har en väldigt spännande och mysig interiör. De har till och med en egen liten tågbana inomhus! Se här via denna länk. Funderar du på att beställa något från Barter Books? Jag kan intyga att de ger både snabb och trevlig service. Paketet anlände väl inslaget utan problem.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...