tisdag 7 april 2015

I skymningen sjunger koltrasten

När är rätt tid att läsa I skymningen sjunger koltrasten om inte nu?! Har du inte njutit av Linda Olssons berättelse, där koltrasten och dess sång spelar en viss roll för huvudpersonerna, är det dags nu.


Omslag: Casia Bromberg och Moa Schulman.

Tre grannar i ett bostadshus på Söder i Stockholm känner från början inte varandra. Änkemannen Otto, nyinflyttade Elisabeth och serietecknaren Elias har alla sina olika erfarenheter av livet. Mest tilltufsad är Elisabeth, som inte ens vill lämna lägenheten och inte öppnar då Elias har ärende och ringer på.

Så småningom lär de dock känna varandra sakta men säkert. Böcker av olika sorter spelar en viktig roll i detta. Och mycket speciella illustrationer, gjorda av Elias. En gemenskap utvecklas mellan de tre och den får stark betydelse för dem. Elias råkar illa ut enbart på grund av att han är den han är, men Otto och Elisabeth tvekar inte att hjälpa honom. Alla tre berikas och utvecklas med hjälp av varandra.

I skymningen sjunger koltrasten är en trösterik berättelse om människor, ensamhet och den gemenskap som kan finnas där man minst anar det. Gillar du Linda Olssons lågmälda berättelsekonst är detta verkligen en bok för dig.PS Glöm inte att öppna fönstret lite på glänt och släpp in koltrastens sång medan du läser ... DS

2 kommentarer:

 1. Nydelig omslag på denne boken! Vi har fått den i bokhandelen der jeg jobber, og i dag har jeg tittet litt ekstra på den. Kanskje den blir med meg hjem en dag :)

  -Anette
  www.anettesbokboble.com

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, visst är det vackert! Så kul att höra att ni fått in denna bok i din bokhandel. Har den nyligen kommit till Norge? :-)

   Radera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...