tisdag 10 mars 2015

Här finner du "Utmärkt urval"

Bonnier Digitals spännande satsning "Utmärkt urval" väckte verkligen min nyfikenhet. Det handlar om att förlaget publicerar ett urval av sina kvinnliga författare i ePub-format.Bonnier inledde sin förlagsverksamhet år 1837. Under årens lopp har ett stort antal kvinnliga författare publicerats hos förlaget. Några av dessa är ännu idag kända namn. Andra har fallit i glömska av olika skäl. Tack vare den digitala tekniken kan vi nu få återknyta bekantskapen med dessa författarinnor.

Utmärkt urvals facebooksida finns alla de utvalda titlarna. Dessa är valda utifrån kriteriet att de väl representerar det årtionde då de publicerades. På sidan med alla omslagen kan du se vilka författarna är och vilka titlar som finns med i satsningen. Där kan du också klicka på varje omslag och då får du upp en ruta med mer information och en direktlänk för inköp av titeln i fråga.

När jag sökte igenom alla dessa böcker, fann jag både författarnamn jag kände igen och titlar jag slukat som ung. Tala om nostalgitripp! Dessutom fann jag förstås en del, för mig, helt okända författarinnor. Dessa ser jag fram emot att bekanta mig med. Det finns verkligen skäl att återkomma till denna "guldgruva". :-)
PS Det finns en "katt bland hermelinerna" i denna samling. Finner du honom? DS

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...