tisdag 20 januari 2015

Jag blev så nyfiken på ...

... Conny Palmkvists bok De flyende skyldiga när jag såg att den är en av arton nominerade till det nyinrättade Selmapriset, som delas ut under februari månad. När jag läste mer om boken blev jag helt övertygad om att jag ville läsa den. Än så länge finns den bara som pappersbok. Men efter kontakt med Conny fick jag veta att eboken är på väg. :-)Varför blev jag så nyfiken på just denna titel? Jo, jag läste en del recensioner samt Connys egen berättelse om hur omfattande research han gjort. Sådant både imponerar och väcker intresse. Så här beskriver förlaget boken:

"Sommaren 1944 förändras allt för den 17-åriga Vera Singer. Samtidigt som Budapest faller sönder under den tyska ockupationen förs hon till ett koncentrationsläger i norra Europa. Väl framme räddas hon undan döden när en av vakterna upptäcker att hon är en begåvad violinist. Istället hamnar hon i kvinnornas lägerorkester.
Där träffar hon Alma. En vänskap växer fram mellan dem trots att döden är ständigt närvarande. Varje dag spelar de marscher för arbetsstyrkan som passerar grindarna, samtidigt som de om nätterna tvingas underhålla de berusade officerarna. När vintern sedan kommer försvinner orkesterns medlemmar en efter en.
Boken skildrar kulturens roll för både officerare och fångar. Det är en berättelse om musik och kärlek, men också ett porträtt av en ung flicka som ställs inför osannolik grymhet."

Detta låter som en stark och gripande bok om händelser, som det är viktigt att inte glömma - en bok som är väsentlig att läsa med tanke på vad som pågår runt om i världen just nu. Därför är det riktigt bra att den ges ut även i ePub-format och förhoppningsvis därmed kan få så stor spridning som möjligt. Även om jag fått "nöja" mig med att prassla med den som pappersbok önske-ebok, så hade jag velat läsa den ändå. Men nu ser jag mycket fram emot denna kommande ebok. :-)


*Funderar du på vad för böcker, som andra boknördar ser fram emot att läsa? Besök Beathe och hennes bokhylle, läs vad hon tipsar om och följ sedan länkarna till andra bokbloggares tips. Hoppas du får en fin tisdag!
PS Nu anar du nog vem jag hejar på i finalen till Selmapriset. ;-) DS

3 kommentarer:

  1. Det hørtes virkelig ut som både en sterk og en gripende bok. Jeg har lest en bok hvor hovedpersonen fikk jobbe hos legen i konsentrasjonsleiren. Og jeg tror disse tingene ga dem litt beskyttelse. Ha en fin dag!

    SvaraRadera
  2. Så flott at du kan få den på e-bok :)

    SvaraRadera
  3. Høyrest ut som ein god historie. Ønskjer deg ei fin (lese)veke :-)

    SvaraRadera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...