onsdag 10 december 2014

Att dö väl

Sist, men inte minst, ska ni få veta mer om en väldigt speciell berättelse. Detta är en novell med ett mycket annorlunda upphov. När jag läste vilket, blev jag förstås nyfiken. Oskar Källner, min favorit sedan tidigare, har skrivit novellen Att dö väl tillsammans med Eva Holmquist.


Outfit:
Andreas Raninger och Oskar Källner

Bokskorpionen tycker ...

På Steampunkfestivalen i somras fick deltagarna den något morbida uppmaningen att komma på fantasifulla sätt att bli dödad på. De två allra mest fantasifulla bidragen skulle få äran att komma med i en science fiction-novell, skriven av Eva och Oskar. Det visade sig att Hanna och Alina vann. I berättelsen är de en ung djurtämjare respektive en mycket framgångsrik exobiolog. De kallas in av kolonialmaktens ledare för att hitta ett sätt att stoppa grendlarna. Dessa är fruktansvärda och ostoppbara krigsmaskiner, som hotar att förgöra hela mänskligheten. Kommer Hanna och Alina att lyckas? Eller? Det var förstås det där med att dö också ... hur fantasifulla sätt har de kommit på? Och vem är det egentligen som dör? Att dö väl är en mycket välskriven och spännande novell, som jag gärna rekommenderar.

Leos kommentar ...

Jag blir riktigt lyrisk då jag ser denna outfit. Här har vi en skrämmande välgjord design, som definitivt kommer att dra uppmärksamheten till sig under Novelldagsfestligheterna. Både färg och monster mönster är väl avvägda. Andreas och Oskar har tillsammans verkligen lyckats mycket bra, då de skapat denna fantasifulla outfit.


 

2 kommentarer:

 1. En annan trevlig outfit på noveldagen är denna korta berättelse av Douglas Preston och Lincoln Child som heter Extraction. Det är en kort berättelse där FBI-agenten Pendergasts bakgrund och märkliga släktingar avslöjas och involverar ett hus fullt av tänder!
  Jag kan inte klistra in en bild till den, men en länk dit kanske räcker:
  Extraction

  SvaraRadera
  Svar
  1. Intressant! På tal om Pendergast - det är en serie jag hört Leo berätta mycket om. Det är kanske läge att be honom skriva en recension ... :-)

   Radera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...