torsdag 23 oktober 2014

Dödskyssen

Novellveckans fjärde dag vill jag gärna berätta om en väldigt spännande novellserie, som rör sig inom fantasy och romance på en gång. Jag tänker på Dödskyssen*, del 1-7, skriven av Sofia Fritzson.


Omslag: Carl Torstensson
Fotograf: Sergio Fabara Muñoz

Iza är en dödsängel, vars uppdrag är att hämta döda människors själar. Simon är en ung man, som borde ha hela livet framför sig. Men så är det inte. Han finns på den ödesdigra "listan" över människor som ska hämtas från livet. När Iza ska hämta Simons själ misslyckas hon. Bilen som skulle ha kört ihjäl Simon kör av någon anledning på henne i stället. Detta leder till att hon och Simon får kontakt med varandra. Iza vet att hela systemet nu har rubbats och att seraferna kommer att vilja återställa ordningen. Listan måste helt enkelt följas till punkt och pricka. Trots att hon borde inordna sig efter reglerna utan vidare, gör hon precis tvärtom. Simon är en attraktiv man, men det är inte hela sanningen. Något från Izas förflutna har ett samröre med Simon. Någonting hos Simon påminner Iza om hennes tidigare liv, den tid då hon var en vanlig människa och inte hade blivit dödsängel än. Iza inser att hon vill göra allt som står i hennes makt för att rädda Simon till livet. Kommer hon att lyckas? 

Dödskyssen har utgivits del för del under en period. Nu har till sist alla delarna kommit ut. Eftersom detta är en mycket spännande berättelse, var det med spänd förväntan jag inväntade varje avsnitt. Jag har inte läst något av Sofia Fritzson tidigare. Denna serie gav emellertid mersmak. Sofia skriver mycket bra. För varje del jag läst om Iza och Simon, stiger spänningen och jag vill bara veta mer. Slutet är på sätt och vis frustrerande. Men det är också ett mycket bra slut. Det ger funderingar på vad som skulle kunna hända sedan. Och kanske, kanske skulle det kunna leda till fler noveller, eller rentav en hel roman, om dödsänglar, skyddsänglar, Iza och Simon.
Du finner Dödskyssen hos Bokus: del 1, del 2, del 3, del 4, del 5, del 6, del 7

*Även Albert Engström har skrivit en novell, som heter Dödskyssen. Men den återkommer jag till i morgon, då det är dags för klassiska noveller.


4 kommentarer:

 1. Vad roligt att du skriver om följetongen! Vad tyckte du om upplägget, var det jobbigt att vänta på alla delar? Den kommer ut som samlingsvolym sedan också.

  Tack för fina ord! Förhoppningsvis kommer det mer att läsa så småningom, kanske inte just om änglar, men jag har fler godbitar på lager :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det var faktiskt bara spänningsförhöjande att vänta på varje del. Kul att höra att hela serien kommer i en samlingsvolym också. :-)

   Radera
 2. Kul med noveller ibland :)

  SvaraRadera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...