onsdag 20 november 2013

Västtrafik bjuder på eböcker

Uppdatering 26/3 2016: Detta inlägg har på senare tid fått många nya besök. Jag vill därför passa på att poängtera att det ursprungliga inlägget är gammalt, och att erbjudandet som nämns inte längre är aktuellt.

*

Så trevligt för Västtrafiks resenärer! Om de har registrerat sitt Västtrafikkort bjuder detta länstrafikbolag på två stycken eböcker i samarbete med Akademibokhandelns ebokavdelning, Dito.


 

De två titlarna, som erbjuds, är Livbåten och Hennes iskalla ögon. Så här skriver förlagen om respektive bok:
"1914 förliser oceanångaren Empress Alexandra. Efter att ha lämnat övriga passagerare att drunkna trängs 39 personer i en livbåt som är byggd att bära hälften. För att den unga Grace ska överleva måste andra sätta livet till. 
Med list och mod tar hon upp kampen om att härska i båten. En ödesdiger kamp som blottar människans allra mest basala känslor och instinkter såväl hos Grace som hos hennes medpassagerare.
Livbåten är en psykologisk thriller berättad av en kvinna som är lika oförglömlig och komplex som de händelser hon beskriver. En mardrömsfärd som inte lämnar någon läsare oberörd."
"Snön vräker ner i ett fruset Stockholm. Under samma dag försvinner två kvinnor, oberoende av varandra. Bägge lever i till synes ordnade förhållanden, men när kriminalkommissarie Conny Sjöberg och hans mannar skrapar på ytan av familjeidyllen framträder en helt annan bild.
Båda kvinnorna har levt under mental press, och ingen av dem saknar skäl att frivilligt ge sig av. Men den dramatiska upptäckten av en död kropp ger all anledning att tänka om.
Jamal Hamad söks upp av en skugga ur det förflutna. Är det så att hans och Petra Westmans gemensamma liv börjar knaka i fogarna? Tiden hinner ifatt också Odd Andersson, vilket får oanade konsekvenser. Jens Sandén störs av att hans dotterdotter drabbas av något som i bästa fall är en olycka, medan Hedvig Gerdin som vanligt vägrar att låta sig störas av någonting. Mitt i denna färgstarka grupp poliser sitter Conny Sjöberg och försöker höra sin egen röst i bruset.
Hennes iskalla ögon, den sjätte, fristående boken i Carin Gerhardsens framgångsrika serie om Hammarbypolisen, handlar om fysisk och psykisk misshandel, narcissism och destruktivitet. Och om hur ondska förklädd till kärlek söker sig till de mest sårbara."

Jag har (ännu) inte läst någon av dem, men det låter som väldigt spännande böcker. De som registrerat sitt Västtrafikkort kommer att få ett ebrev med erbjudandet. Det finns med andra ord ingen risk att man missar det. Tänk om fler länstrafikbolag kan tänka sig att ta efter Västtrafik - så kul det hade varit! :-)

2 kommentarer:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...